• schooltassen 1
  • schooltassen 2
1 2

 
Sep 12:

Kaften van schoolboeken

De tijd is weer aangebroken om nieuwe schoolspullen in te slaan aangezien het nieuwe schooljaar weer is begonnen. Vooral het kaften van de boeken is vaak een lastige klus en is dit ook iets wat gebeurd door de ouders. Uit onderzoek blijkt dat 81% van de ouders helpt bij het kaften van de boeken. Vooral moeders zijn vaak degene die aan de slag mogen met het kaften van de schoolboeken.

Het kind beslist vaak niet zelf over de aanschaf van de meeste schoolspullen. Dit gebeurd vaak in samenspraak met de ouders. De belangrijkste items om te kopen blijven toch wel de schooltas en de schoolagenda.
Dit items worden dan ook vaak vroeg aan de start van het seizoen gekocht. Een trend die we terugzien is een schooltas met een extra beschermvak voor de laptop. Uit het onderzoek is ook gebleken van 53% een laptop aanschaft zodra zoon of dochter naar de middelbare school gaat.

Wat betreft het bestedingspatroon aan nieuwe schoolspullen ligt dit op iets meer dan 100 euro. Brugklassers hebben tegenwoordig zelfs liever een laptop of tablet dan een goede fiets. Dit ondanks het feit dat bijna alle scholieren dagelijks op de fiets naar school toe gaan.

Meer artikelen
Sep 12:

Het belang van een goede schooltas

Tegenwoordig worden schooltassen steeds zwaarder. Vaak daarom wordt dan ook het belang van een goede schooltas onderschat. Wat betreft de iedere rugtas heeft een goed zittend model een lage band voor de onderrug en 2 schouderbanden voor de schouders. Maar waarom is een goede rugzak nu juist belangrijk?


Zodra kinderen naar de middelbare school gaan komen ze in een groeispurt. Hierdoor is de rug dus vol in ontwikkeling. Dit is dus juist de periode dat kinderen starten met het dragen van een zware rugtas. Belangrijk is dus om hier meteen op in te spelen met het juiste type en model rugtas.


Het dragen van een verkeerde rugtas kan er voor zorgen dat een rug onevenredig wordt belast. Dit kan als gevolg hebben dat er scheefgroei ontstaat in de wervelkolom. Op een latere leeftijd kan dit ervoor zorgen dat er dus gezondheidsproblemen ontstaan. Belangrijk is dus om een goed advies te krijgen voor een goede rugzak.Meer artikelen
Sep 10:

Het tassenmuseum

In Amsterdam wordt een expositie getoond van de geschiedenis van de schooltas.

Zo zijn er bijvoorbeeld houten tassen te zien uit de 18de eeuw, boekentassen van leer, de zogenaamde canvas pukkel en uiteraard de rugzak zoals we deze nu kennen. Deze tentoonstelling is slechts van korte duur, dus wees er snel bij om dit te gaan bekijken in tassenmuseum Hendrikje.
Iedereen heeft wel een oude herinnering aan zijn schooltas van vroeger en hoe groot deze toen was. Net als het onderwijs door de jaren heen is de schooltas ook erg veranderd.


Zo is onder andere te merken dat de schooltas door de jaren heen steeds groter is geworden. Scholieren en studenten kregen meer vakken en dus uiteindelijk ook meer boeken welke iedere dag mee naar school moesten worden genomen.
Als we dan terugkijken naar de 17de eeuw toen hadden kinderen nog een houten doos welke vol zat met boeken.
In die tijd waren er zelfs nog geen schoolbanken. Tijdens de les op school gebruikten de kinderen deze doos dan ook meer als een tafeltje om aan te zitten. Pas sinds de 19de eeuw zitten kinderen daadwerkelijk ook in schoolbanken en vanaf die tijd is eigenlijk ook het maken van huiswerk ontstaan.
Op dat moment ontstond er ook meer behoefte naar grotere en ook stevigere schooltassen.


De Pukkel tas.

Sinds 1945 is er ook een andere tas in gebruik. De canvas pukkel tas werd vooral gebruikt door bevrijders uit de verenigde staten. Versierd met stickers en diverse protest leuzen was wat er gebeurde in de jaren 1960-1970. Dit werd vooral gedaan door jongeren.
Toch waren er zelfs scholen waar het verplicht was om een lederen tas mee te nemen naar school. Daarom is het ouderwetse model schooltas tegenwoordig ook niet meer weg te denken.


Gewicht van de gemiddelde tas voor op school.

In 2005 is er een onderzoek gedaan naar het gewicht van de gemiddelde schooltas. Dit gewicht kwam uit op ongeveer zeven kilo. Tegenwoordig kunnen we stellen dat dit gewicht veel minder is geworden sinds het gebruik van tablets en laptops op school.

Meer artikelen
Sep 10:

schooltassen trends herfst / winter 2013

Schoolboeken, Agenda's, etui's. Het schoolseizoen is weer begonnen. Tijd om dus weer op zoek te gaan naar de stoerste en nieuwste modellen schooltas.


Maar wat is nu de trend van het nieuwe schooljaar seizoen?


In het herst /  winter seizoen van 2013 zien we weer diverse nieuwe schooltassen trends terugkomen. Zoals verwacht hebben we nog steeds de nummer 1 favoriet; de Eastpak rugtas. Deze tassen zien we nog steeds op alle scholen nog steeds voorbij komen. Tegenwoordig zie je ook dat studenten deze tassen vaak zelf pimpen aan de hand van bijvoorbeeld studs of badges. Erg hot op dit moment zijn de fluor en neon kleurige tassen. Een ander populair schooltassen merk van dit moment is bijvoorbeeld cowboysbag. Dit stoere merk zien we in diverse kleuren terugkomen.


Waar moet je opletten bij het kopen van een schooltas?
Belangrijk om op te letten is dat je een stevige schooltas hebt. Daarnaast is het van belang dat dee niet teveel je rug of schouders belast. Als laatste is het natuurlijk altijd handig als je de tas ook makkelijk kunt vervoeren op de fiets. Veel meiden letten er daarnaast er ook op dat je er nog genoeg andere accessoires zoals make up en dergelijke ook passen in een tas.
Andere populaire schooltas merken die we nu terug zien zijn onder andere Converse en Jansport.


Laptop en ipad op school.
Mocht je een nieuwe schooltas gaan kopen dan is het ook altijd handig om rekening te houden met het feit dat je laptop of ipad ook goed in je schooltas past. Tegenwoordig is zeker de ipad niet weer weg te denken uit het hedendaagse schoolleven. Bezoek dus direct onze website voor het leukste en stoerste aanbod aan schooltassen.Meer artikelen
Sep 6:

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

Meer artikelen